شراب از نظر پزشکان :
1-آثار شراب در دستگاه گوارش :
پزشکان میگویند الکل مخاط زبان و حس ذائقه را ضایع و بزاق دهان را کم میکند و ترشح آنرا از نظم می اندازد و نیز مخاط معده را تحریک و ترشی آنرا کم میکند و با انعقاد عامل هضم که پپسین نام دارد چه بسا موجبات استفراغ را که همراه با مایعی به نام بلغم که اغلب با لخته های خون همراه است فراهم میسازد و امراض مختلف معده و روده و گشادگی زیاد از حد معده , تورم و خراشیدگی روده ها و التهاب جهاز هاضمه , اسهال های سخت و یبوست شدید در اثر لطمه دیدن روده بزرگ شخص الکلی را تهدید میکند .
دکتر پاکنژاد میگوید : << وقفه گوارشی هر غذایی که با الکل خورده شود موجب تخمیرات غذایی و در نتیجه سبب ترشحات اضافی صفراوی و عکس العمل بعد آن ( کم شدن صفرا ) میگردد . کسی که مدتها الکل خورده معده اش سخت و سفت و مخاطش چین دار و پر خون و در انتهای بزرگ معده اش زخمهایی هست که سرانجام ایجاد کاستریت پارانشیماتوز مینماید .
2-اثر آن در کبد :
دکتر پاکنژاد در این مورد میگوید : کبد عضوی حساس , قلعه بزرگ دفاعی بدن بوده و امروزه دریافته اند که کبد از شاهکارهای آفرینش بدن است .زیرا سلولهای آن با نظم و ترتیب خاص 32 عملی را که به عهده دارند به خوبی انجام میدهند . کبد صفرا میسازد برای هضم غذا , گلیکوژن سازی و تنظیم قند خون را به عهده دارد . لیازین میسازد برای جلوگیری از انعقاد خون , ماده انعقادی نیز برای جلوگیری از خونریزی های احتمالی میسازد , تبدیل آمونیاک مسموم کننده به اوره , دفع سموم و تحلیل آنها به مواد کم خطر تر . کبد در برابر الکل در ابتدا تغییرات جزئی و تجمع چربی نشان میدهد . سپس خرابی سلولهای کبد و به دنبال آن مرگ سلولها فرا میرسد . احتقان فعال کبد در نتیجه اعتیاد به الکل , پرخوری , اختلالات غذایی , کم حرکتی و انزوا است .
پزشکان میگویند : الکل جگر را ناتوان و متورم میسازد و در اثر ضعف و خرابی کبد و صلابت آن با احساس درد و ناراحتی در طرف شکم آغاز میگردد و چه بسا ممکن است مرض مخصوصی به نام زردی در تمامی اعضای شرابخوار حتی در چشم او آشکار گردد .
3- در غدد ترشح داخلی :
متخصصان در این باره اظهار میدارند : شراب ترشح غدد فوق کلیوی را افزایش داده و در نتیجه آدرنالین خون زیاد میشود , ولی پس از چندی آدرنالین خون کاهش می یابد , در تیروئید ابتدا پر خونی و سپس علائم نسجی که دلالت بر نارسایی آن است بوجود میاید .
در هیپوتیزم هم ابتدا فعالیت زیاد اما بعدا عدم کفایت ظاهر میگردد . غدد تناسلی در مرد و زن نارسا شده و به تحلیل میرود .عاقر شدن و عقیم گردیدن در الکلیسم زیاد است .
4-در خون :
دکتر پاکنژاد در این مورد میگوید : شراب آب خون را جذب میکند و گلبولهای قرمز خون بالا میرود و بزرگ شدن قسمتی از هموگلوبین خود را از دست میدهد و شکل گلبولها تغییر میکند و مقدار اکسیژن آزاد شده در الکل اثر کرده , آن را به اسید استیک و رستات دو سود تجزیه مینماید که خاصیت قلیائی خون را کم کرده و اسید به وجود میاید .
وی میگوید : شرابخواری باعث پایین آمدن ذخیره قلیائی در خون به نام اسید ( aciclose ) و سبب بهم خوردن رابطه بین کلسترول و اوره در خون و بالاخره اغتشاشاتی که در سلولهای هپاتیت ( جگری ) و سایر سلولهای عضلانی ایجاد میشود .
گلبولهای سفید نیز افزایش یافته و منونوکلئوز تولید میشود که خاصیت ابسونین و میکروب کشی گلبولهای سفید کم میگردد و به علاوه در عروق کوچک اسکلروز و سختی بوجود میاید .
چون الکل قابل مصرف برای کارگاه بدن نیست به محض ورود به معده , وارد خون گردیده و گلبولهای سفید خون را از بین میبرد و در اثر فشارهای کم تولید سکته مینماید .