بسم الله الرحمن الرحیم
دعائی که مورد بحث آیه شریفه 62 از سوره مبارکه نمل بود که با توضیح بیشتری در بخش دیگری ارائه خواهیم کرد و آن این که بعضی افراد مدعی هستند که دعا مینویسند و کارهای خاص انجام میدهند. در مقدمه با چند استفتاء بحث را ادامه میدهم.
س1028- افرادی دعا نویس هستند و بیماران و افرادی که از همه جا دستشان بریده شد پیش این گروه میروند آیا چنین چیزی در اسلام وجود دارد؟
ج- اگر دعاها مطابق ادعیه وارده از حضرت خاتم (ص) و ائمه اطهار علهیم السلام باشد مثل مفاتیح الجنان و زادالمعاد جایز است[ استفتاآت حضرت آیت الله نوری همدانی
س22- نوشتن دعا از روی کتاب چه حکمی دارد؟
ج- اگر کتاب معتبر باشد مانعی ندارد.
س2201- آیا کار دعا نویسها و فالگیرها منشاء اسلامی دارد؟
ج- در ثبوت خواص و آثار دعا برای برخی ادعیه جای تردید نیست. ولی دعا نویسی در اسلام شغل شناخته نمیشود.
س2202- نوشتن دعا برای کسانی که احتیاج به آن دارند و معتقد به آن هستند از مثل جامع الدعوات چه صورتی دارد؟
ج- دعاهای وارده مانعی ندارد ولی کتاب نامبرده ثابت نشده است.
سوال2203- آیا اعتقاد به فال و دعا نویسی که با گرفتن وجهی دعایی مینویسد که به خیال خود مشکل گشا خواهد بود جایز است و منشاء شرعی دارد؟
جواب- فال مطلبی است خرافی، ولی دعا دارای اثر میباشد در صورتی که از دعاهای منقوله در روایات باشد، نه دعاهای جعلی که گروهی از دعانویسان به آن مبتلا هستند.
سوال2204- اگر کسسی در قبال نوشتن دعاهایی که در بعضی از کتب برای شفاء و سردرد و غیره پول بگیرد چه حکمی دارد؟
جواب-گرفتن پول در مورد امر مذکور مانعی ندارد ولی لازم است از پیش معین شود یا بیش از اجرت المثل نباشد جلد اول جامع المسائل حضرت الله فاضل لنگرانی (ره) ص589
قابل ذکر است که مسائل فوق الذکر ازباب مشت نمونه خروار در این مبحث آمده است و بحث از دعاهای وارده – جامع الدعوات- قبض پول در قبال دعا، دعاهائی که برای شفای مریضها نوشته میشود، دعاهائی که برای تفرقه و جدایی نوشته میشود، دعاهای زبان بندی، دعاهای بخت گشایی برای کسانی که سن آنها از حد ازدواج گذشته و تاکنون موفق به ازدواج نشدهاند.
اگر بخواهیم در تک تک موارد بحث شود وقت کفاف نمیدهد ولی اجمالاً به چند نکته باید توجه داشت
1. دعا ارتباط خلق و خالق است با اسباب و لوازم خاص
2. دعا کننده و نویسنده دعا رحمانی است یا شیطانی
3. هدف از این دعا خیر است و الهی یا شر است و شیطانی
قلم نویسنده چگونه است؟
زمان نوشتن دعا از لحاظ سعد و نحس رعایت میشود یا خیر
نویسنده دعا از لحاظ پاکی طنیت، روحانیت معنوی، ریاضتهای شرعی در چه حد و اندازهای است منبع خلق یک دعا چیست آیا از کتب شرعیه و الهیه است یا از کتبی است که منشا عرفانهای من در آوردی میباشد.
برای این که یک دعا که انتظار تاثیر از آن میرود موثر واقع شود باید از اسباب و لوازم مادی و معنوی کامل باشد برای مثال گیرنده دعا، در واقع به دعا اعتقاد دارد یا تحت تاثیر اطرافیان وارد این معرکه شده است؟ آیا از سرناچاری و کاچی به از هیچی به این میدان روی آورده است؟ یا برای تفریح و از روی حس کنجکاوی دعا گرفته است و گیرنده دعا از لحاظ این که اگر دعای رحمانی میخواهند خودش چقدر رحمانی است زیرا باید طنیت گیرنده دعا را نیز مد نظر قرار داد تا یک دعا موثر واقع شود.
بعضی مواقع دعاهای گرفته شده دارای مفاهیم قابل درک و خواندن است ولی بعضی مواقع قابل درک نیست ، گاهی دعا خطی است و گاهی عددی، همه اینها را باید از اساتید این فن سوال کرد.
زبان دعا بر مبنای حروفی قرار داده شده که مشهور به حروف ابجد است که ابجد به دو نوع تقسیم میشود: ابجد صغیر و ابجد کبیر.
برای مثال ل در ابجد صغیر6 و در ابجد کبیر 3 است و حرف را در ابجد صغیر 8 درابجد کبیر200 حساب می شود.
بسیاری از ما شنیدهایم که علی برابر 110 است می خواهیم بدانیم که چگونه حساب کردهاند
ع=70، ل=30 و ی=10 که جمع آن 110 می شود
فاطمه برابر با ف=80، الف=1، ط=9، م=40 و ه= 5 است که جمع آن میشود 135 میشود در صو.رتی که فاطمه با ابجد صغیر مساوی با 27 است
حال اگر علی علیه السلام را که 110 شده است را به صورت مربع جدولی بنویسیم به این صورت است.
20 |
33 |
30 |
27 |
31 |
26 |
21 |
32 |
25 |
28 |
35 |
22 |
34 |
23 |
24 |
|
و این مربع را کسی که آشنای به کار نباشد درک نمیکند و چیزی عجیب و غریب به حساب میآورد و افراد دعانویس را افرادی منحصر به فرد میدانند.
آنهایی از آیات قرآن استفاده میکنند و همانگونه که در بخش استفتاآت آمده کار آنها قابل قبولتر است آیات قرآن را به عدد قبول نموده و از آن ها مربع ساخته و به کسی میدهند که خواستار دعا است در پایان این جزوه باید عرض نمایم که دعا چه مثبت و چه منفی-نفرین- دارای تاثیر است و بنده در خصوص تاثیر کلام، زخم چشم، قدم نحس نیز جزوهای مهیا شده است که قابل استفاده میباشد پس مواظب کلام، نگاه، قدم، قلم خود باشیم که بی تاثیر نمیباشد.
وسلام