علت حرمت استمناء در اسلام چیست؟
آیا آیه و حدیثى در این زمینه وجود دارد؟
در زمینه حرمت استمنا و خودارضایى روایات متعددى است. به ذکر یک روایت اکتفا
مىشود. از امام صادق (ع) درباره استمنا پرسش شد. حضرت فرمود: گناهى بزرگ است، خداوند در کتاب خود از این عمل نهى فرموده است. کسى که به چنین عملى دست مىزند، گویى با خود ازدواج کرده است و اگر از کار وى آگاه مىشدم با وى غذا نمى خوردم. سؤال کننده پرسید: منبع این سخن از کتاب خدا کجاست؟ حضرت فرمود: در آیه فمن ابتغى وراء ذلک فاولئک هم العادون(1) مراد از وراء ذلک استمناء مىباشد.(2)
اگر کسى با نگاه به عکس مبتذل قصد خروج منى داشته باشد؛ آیا استمناء محسوب مىشود؟
همه مراجع: آرى، استمناء محسوب مىشود.(1)
پىنوشت(1) آیت الله سیستانى، سایت، تصویر، ش 17 آیت الله تبریزى، استفتاءات، س 211 دفترهمه
شخص مجردی که ازدواج برای او دشوار است و استمنا کرده، چه باید بکند؟
شخص مجردی که ازدواج برای او دشوار است و استمنا کرده، چه باید بکند؟
آیا می توانید برخی از مجازاتهای آخرتی عامل این کار را ذکر کنید؟
آیا می توانید برای چنین شخصی (که مبتلا به استمنا است) دعای مخصوصی پیشنهاد کنید؟
آیا ممکن است خداوند این شخص را بعد از این که او به اشتباه خود پی برده ولی به عمل خود ادامه می دهد، ببخشد؟
استمنا حرام است و هیچ کس، به هیج بهانهای نمیتواند مرتکب آن شود، و کسانی که ازدواج شرعی برای آنان مشکل است، باید سعی کنند با ورزشکردن، روزه گرفتن، بلند نگه داشتن موهای بدن، پرهیز از خوردن غذاهای بسیار مقوی، نگاه کردن و فکر کردن به مسائل جنسی و تنها بودن در یک محیط، نیروی جنسی خود را تضعیف کرده و هر گونه مقدمات استمنا را از بین ببرند [1][1] .
این فرد، باید برای رهایی از این بیماری یک تصمیم جدی بگیرد و از خدا بخواهد که او را در ترک این عمل شیطانی مضر یاری نماید.
گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، کمتر بوی تعفن آن را حس می کند، زیرا حس بویایی او از کار می افتد و متوجه غرق شدن بیشتر خود نمی شود.
لکن، تصمیم جدی انسان به بازگشت از هر جای این مسیر باتلاقی و متعفن ، خود یک پیروزی است. کسی که الان و در این مرحله به این پیروزی رسیده است، باید سعی کند انگیزه ی خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید تا در مراحل بعدی هم پیروز شود.
خود ارضایی که از آن به استمناء یاد می شود از گناهان کبیره می باشد و در اسلام از حرمت برخوردار است و مجازات سنگینی نیز بر آن قرار داده شده است.
بهترین راه رهایی از استمناء و خود ارضایی، ازدواج شرعی (دائم یا موقت) با شرایط خاص آن که در رساله های عملیه بیان شده است می باشد. و اگر ازدواج ممکن نباشد با ورزش کردن و روزه گرفتن و پر کردن اوقات فراغت باید با این عمل مبارزه کرد تا افراد و جامعه از ضررهای جسمی و روحی و روانی آن در امان بمانند.
چرا دختران نمی توانند تا زمان ازدواج شهواتشان را بروز دهند؟
در این جهت فرقی بین دختر و پسر نیست. کسی که پیرو قانون اسلام است و به حفظ عفت فردی و اجتماعی اعتقاد دارد، باید شهوتش را کنترل کند، چه دختر باشد و چه پسر. اشباع غریزه جنسی از نظر اسلام باید از راه صحیح یعنی ازدواج شرعی و قانونی صورت گیرد.
هر گونه فعالیت ارادی که با انگیزه شهوت انجام گیرد، برای دختر و پسر حرام است.
در بین کسانی که خود را مقید نمیدانند، پسران برای خود مانع کمتری در سطح جامعه میبینند؛ از طرفی شرم و حیا در آنها کمتر است،از این رو چه بسا از طریق غیر مشروع به خواستههای نفسانی خود دست مییابند.
ممنوعیت روابط نامشروع در اسلام و در ادیان آسمانی، به خاطر جهات متعدد است، از جمله:
1ـ حفظ کانون گرم خانواده و برقراری پیوندهای خانوادگی و حفظ نسل و پیوندهای خونی و فامیلی.
2ـ نگه داشتن حرمت و احترام زن و ممنوعیت نگاه ابزاری و جنسی به زن