سؤال: تخیّل به قصد برانگیختن شهوت در دو صورت زیر چه حکمى دارد؟
پاسخ: الف: تخیّل همسر ب: تخیل زن اجنبى در فرض اول در صورتى که حرامى مانند انزال بر آن مترتّب نشود، اشکالى ندارد و در فرض دوّم، احتیاط در ترک آن است. (خامنه ای)
سؤال: شخصى در ابتداى سن بلوغ روزه مىگرفته، ولى در اثناء روزه استمناء نموده و جنب شده و به همین صورت چند روز روزه گرفته است، در حالى که جهل داشته به اینکه براى روزه گرفتن تطهیر از جنابت واجب است. آیا قضاى روزههاى آن روزها کافى است یإ اینکه تکلیف دیگرى دارد؟
پاسخ: در فرض سؤال، قضا و بنابر احتیاط واجب کفاره بر او واجب است.(خامنه ای)
سؤال: شخص روزهدارى در ماه رمضان به صحنه شهوت انگیزى نگاه کرده و جنب شده است. آیا با این کار روزهاش باطل مىشود؟
پاسخ:اگر نگاه کردن او به قصد انزال بوده و یا مىدانسته که اگر به آن منظره نگاه کند، جنب مىشود و یا عادت او بر این بوده است و در عین حال عمدا نگاه کرده و جنب شده، حکم جنابت عمدى را دارد یعنى هم قضاء بر عهده او مىباشد و هم کفّاره. (خامنه ای)
سؤال: انسان روزه دارى که در یک روز بیش از یکبار کارى که روزه را باطل مىکند انجام دهد وظیفهاش چیست؟
پاسخ: فقط یک کفاره بر او واجب مىشود، بلى اگر این کار آمیزش جنسى یا استمناء باشد احتیاط واجب آن است که بعدد دفعات آمیزش جنسى یا استمناء کفاره بدهد.(خامنه ای)
سؤال: اگر به قصد بیرون آمدن منى، استمناء کند ولى منى خارج نشود، آیا روزهاش باطل است؟
پاسخ:روزهاش باطل است، ولى کفّاره ندارد. (بهجت)
سؤال: آیا روزهدارى که استمناء کرده و نمىدانسته استمناء روزه را باطل مىکند، روزهاش باطل است؟ و در صورت بطلان، آیا کفّاره هم دارد؟
پاسخ: روزه باطل است و بنابر احتیاط واجب، کفّاره جمع دارد؛ مگر در صورتى که جاهل قاصر و غیر ملتفت به سؤال باشد که خصوص قضاى بعد از رفع قصور واجب است.(بهجت)
سؤال: جوانی درماه مبارک رمضان با نامحرمی شوخی کرده و از او منی خارج شده اکنون وظیفه او چه می باشد؟
پاسخ:درفرض سؤال اگر معرضیت برای خروج منی داشته روزه او قضاء و کفّاره دارد. (صافی گلپایگانی)
سؤال: اگر در روزه ماه مبارک رمضان از انسان مایعى با شهوت و جستن و سست شدن بدن ( که حکم منى را دارد ) خارج شود روزه اش چه حکمى دارد؟
پاسخ:در فرض سؤال چنانچه با اختیار بوده قضا و کفّاره دارد و اگر بى اختیار بوده روزه صحیح است. (صافی گلپایگانی)
سؤال: شخصى در ماه رمضان با خودبازى مى کند ولى منى بیرون نمى آید و علائم جنب هم در او نیست بعد از ساعتى بول مى کند مایعى سفید رنگ خارج مى شود شک دارد منى هست یا نه روزه او باطل است یا نه در صورت بطلان کفّاره دارد یا نه؟
پاسخ: اگر کارى با خود کند که بر حسب عادت موجب انزال منى مى شود، هر چند منى انزال نشود، روزه اش باطل است، ولى در فرض مذکور وجوب کفّاره معلوم نیست. (صافی گلپایگانی)
سؤال: اگر در حالت اضطراب از انسان منی خارج شود و یقین دارد که منی است، آیا کار حرام است؟
پاسخ: اگر خروج منی بی اختیار بوده حرام نیست. (صافی گلپایگانی)
سؤال:اگر شخص روزه داری بعد از نماز صبح محتلم شد و سپس قبل از غسل با خود بازی کند و برای بار دوم از او منی خارج شود روزه او چه حکمی دارد . با تشکر
پاسخ: روزه او باطل است و علاوه بر قضا کفاره جمع دارد. (مکارم شیرازی)
پاسخ: این کار، از موارد استمناء حرام نیست. (خامنه ای)
سؤال:آیا جایز است شخص مجرد در صورتى که پزشک منى او را براى آزمایش بخواهد و راه دیگرى هم براى خارج کردن منى نداشته باشد، استمناء نماید؟
پاسخ:اگر معالجه متوقف بر آن باشد، اشکال ندارد. (خامنه ای)
سؤال: بعضى از مراکز پزشکى براى انجام آزمایشهاى پزشکى بر روى منى از انسان مىخواهند که استمناء کند تا معلوم شود که وى قادر بر بچهدار شدن هست یا خیر، آیا استمناء براى او جایز است.
پاسخ: استمناء جایز نیست، هر چند براى تشخیص قدرت وى بر بچهدار شدن باشد، مگر آنکه ضرورتى ایجاب کند. (خامنه ای)
استمناء یا خود ارضائی عملی بسیار زشت و کریح و ناپسند است که علاوه بر مضرات جسمی و روانی بسیاری که برای شخص دارد موجب خشم خداوند نیز می شود. این گناه کبیره بیماری روحی و روانی است که تکرر آن عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد.
انجام عمل استمناء در ماه رمضان که حرمت و برکات بسیار زیادی دارد ، بسیار زشت است و ترک این عمل به طور کامل به واسطه این ماه مبارک و توبه و استغفار به درگاه ایزدمنان برکات فراوانی دارد.
پیامبر اسلام (ص) می فرمایند:هر کس شهوتش را با دست (و هر طریق دیگری غیر از مسیر طبیعی و ازدواج) دفع کند، مورد لعنت و نفرت خداوند است و در جایی دیگر می فرمایند لنعت خدا و فرشتگان و مردم؛ همگی، بر کسی باد که خود ارضایی کند.
پیامدهای خودارضایی که بصورت اعتیاد و بیش از حد باشد:
1. خستگی و کوفتگی (Fatigues/Tiredness )،
Lack of concentration 2.( عدم تمرکز حواس )