به خاطر اینکه بعضی از دوستان سوالات مشترکی در مورد استمناء و خود ارضائی داشتند لذا این پست را که هم در آن در مورد اینکه نظر مراجع تقلید در مورد استمناء چیست و عوارض بدنی و همچنین روایاتی که در مورد استمناء و قباحت آن هست و در آخر هم سوالاتی که در مورد استمناء برای افراد پیش می آید همراه با پاسخ آنها برای استفاده قرار دادم و امیدوارم مورد استفاده واقع بشه
مسئله: اگر کاری کند که بی اختیار منی از او بیرون آید چند حالت ممکن دارد:
1-عادت داشته است که هرگاه از این کارها انجام میداده منی از او خارج میشده است و اتفاقاً خارج هم شده، هم روزه باطل است و هم کفّاره واجب است.
2-بعضی از این کارها را بدون قصد خارج شدن منی انجام داده است و عادتی هم نداشته که بعد از این نوع کارها منی از او خارج شود و بهطور اتّفاقی منی از وی بیرون بیاید در این صورت اگر عادت بر عدم انزال منی داشته و کارها هم از قبیل بوسه و بازی و لمس زن خویش نبوده است، ظاهر آنست که روزهاش باطل نیست.
3- در صورتی که این کارها را بدون قصد انزال منی انجام داده و عادت بر عدم انزال منی هم نداشته است و کارها از قبیل بوسه و بازی و لمس زن خود بوده که معمولاً تحریک کننده است و اتفاقاً منی هم خارج شده، بنا بر احتیاط واجب روزهاش باطل است و باید آن روز را امساک کند و قضای آن را نیز بجای آورد.
4- در صورتی که کارهای انجام شده از قبیل لمس و بوسه و بازی نبوده بلکه در حدّ نگاه یا صحبت بوده است و با قصد بیرون آمدن منی نیز این کارها را انجام نداده و عادت او هم بر انزال منی بعد از این کارها نبوده است و در عین حال بدون اختیار منی خارج شده است، ظاهر آنست که روزهاش باطل نیست، اگرچه احتیاط آنست که آن روز را امساک کند و قضای آن را هم بجای آورد. (بنا بر نظر همه مراجع تقلید)
براساس نظر همه مراجع تقلید استمناء (خود ارضائی) موجب باطل شدن روزه می گردد.
در اینجا احکام شرعی استمناء (خود ارضائی ) در ماه رمضان را بیان کرده ایم .لازم به ذکر است که نام هر مرجع تقلید بعد از پاسخ هر سوال ذکر شده است.
سؤال: آیا عمل استمنا در ماه مبارک رمضان حرام است (خود ارضائى) ؟
پاسخ: حرام است و یکى از مبطلات است . (سیستانی)
سؤال: اگر شخصى استمناء در ماه رمضان انجام دهد البته به نیت آمدن منى نباشد ولى از او منى خارج شود چه حکمى دارد؟
پاسخ: اگر از خود وثوق نداشت روزه او باطل است و اگر با علم به مسأله باشد کفاره هم به علاوه قضاء واجب است و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر جاهل مقصر مردد باشید. (سیستانی)
سؤال:حکم کسى که با آمیزش جنسى حرام یا استمناء یا خوردن و نوشیدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده چیست؟
پاسخ:در فرض مرقوم باید شصت روز روزه بگیرد و یا شصت مسکین را اطعام نماید و احتیاط مستحب آن است که هر دو را انجام دهد.(خامنه ای)
سؤال:اگر مکلّف علم داشته باشد به اینکه استمناء روزه را باطل مىکند، ولى عمدا آن را انجام دهد، آیا کفاره جمع بر او واجب مىشود؟
پاسخ: اگر عمدا استمناءکند و منى هم از اوخارج شود، کفاره جمع براو واجب نمىشود لکن احتیاط مستحب آن است که کفاره جمع بپردازد.(خامنه ای)
سؤال: در ماه مبارک رمضان بدون وجود هیچیک از آثار استمناء فقط بر اثر حالتى که هنگام مکالمه تلفنى با یک زن نامحرم در خود احساس کردم مایع منى از من خارج شد، با توجه به اینکه مکالمه با او به قصد لذت نبوده، خواهشمندم لطف نموده و به سؤالات من پاسخ فرمائید، آیا روزهام باطل است یا خیر؟ در صورت بطلان، آیا کفاره هم بر من واجب است یا خیر؟
پاسخ: گر خروج منى بر اثر صحبت با یک زن جزء عادتهاى قبلى شما نبوده و مکالمه تلفنى با او هم بدون قصد لذت و ریبه بوده و در عین حال بطور غیرارادى منى از شما خارج شده است، موجب بطلان روزه نمىشود و چیزى هم بر اثر آن بر شما واجب نیست.(خامنه ای)
سؤال: شخصى چندین سال عادت به استمناء در ماه رمضان و غیر آن داشته است، نماز و روزه او چه حکمى دارد؟
پاسخ: استمناء مطلقا حرام است و اگر منجر به خروج منى شود، موجب غسل جنابت هم مىشود، و اگر این عمل در حال روزه در روز ماه رمضان صورت بگیرد، در حکم افطار عمدى با حرام است، و اگر نماز و روزه را با حالت جنابت و بدون غسل و تیمم انجام دهد، نماز و روزهاش باطل و قضاى آنها واجب است. (خامنه ای)
سؤال: آیا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد؟
پاسخ: این کار، از موارد استمناء حرام نیست. (خامنه ای)